Zaplněná hala ve Varnsdorfu hnala domácí tým za vítězstvím nad Zlínem 8:5

Zaplněná hala ve Varnsdorfu hnala domácí tým za vítězstvím

zobrazit foto

Sálovkáři Futsalu Varnsdorf vstoupili do čtvrtfinále play off domácí výhrou nad Futsalem Zlín. Z cesty za pohodovým a jednoznačným vítězstvím se v druhé půlce stala přestřelka, ale nakonec borci ze Šluknovského výběžku svého soka porazili i potřetí v sezóně. Reportáž z tohoto utkání nám opět připravili trenéři našeho zástupce v celostátní lize.

V sobotu 11.2. v domácí sportovní hale nastoupili sálovkáři Varnsdorfu k prvnímu zápasu čtvrtfinále play off proti sálovkářům ze Zlína. Nejdříve jsme uctili památku zesnulého předsedy Ústeckého kraje pana Jiřího Jedličky minutou ticha a pak se šlo na to. Věděli jsme, že nám začíná úplně nová soutěž, bez ohledu na postavení v tabulce po základní části.

Soupeř ze Zlína přijel v nejsilnější možné sestavě a s vědomím, že zápasy o všechno umí hrát. Naše hráče jsme před zápasem nabádali, aby soupeře, kterého jsme v základní části dvakrát porazili, v žádném případě nepodcenili a hráli zodpovědně dozadu a využívali jsme naše rychlé hráče k protiútokům. Tato taktika se nám vydařila, protože již v první
minutě jsme z brejku otevřeli skóre zápasu Mílou Kučerou. Byli jsme dál trpěliví a čekali na chyby soupeře, což se opět Mílovi Kučerovi podařilo dvakrát potrestat a tak ve 14. minutě zkompletoval hattrick, čtvrtý gól ještě do konce poločasu přidal Martin Bulejko.

Druhý poločas jsme pokračovali se stejnou taktikou a ve 24. minutě zvyšoval Petr Knitl a ve 28. minutě opět nezastavitelný Míla Kučera. Za stavu 6:0 jsme ale najednou přestali hrát, být aktivní na míči, pozdě jsme dostupovali k soupeři asi s vědomím, že je již vyhráno, a soupeř ucítil šanci. Zkušení hráči Zlína zvýšili důraz a po našich jednoduchých ztrátách nám během sedmi minut nastříleli 5 gólů.

Výsledek ještě korigovali Lukáš Peleška a Jarda Šindelář a tak divoká přestřelka skončila našim vítězstvím 8:5. Myslím, že po zápase jsme si všichni oddychli, bylo vidět, že zápas, který se hraje na čistý čas má úplně jiná specifika hry. Oba poločasy jsme také dohrávali s pěti akumulovanými fauly. Máme se tedy
ještě co učit. Příští zápas (hraje se na dva vítězné) odehrajeme v sobotu 18.2.opět v Otrokovicích, kde se budeme snažit ten druhý bod získat. Kdyby se to nepodařilo, tak máme šanci na opravu na domácí palubovce v sobotu 25.2.
Na závěr bych chtěl poděkovat všem našim fanouškům, kteří dokázali naplnit halu do posledního místečka, za podporu a přízeň a byli našim „šestým“ hráčem na hřišti.

Sestava: Langer, Werner, Peleška, Svoboda, Bulejko, Knitl, Šindelář, Šolc, Kučera, Damnitz
Trenéři: Relich, Mikolášek
Vedoucí: Petrásek


Za Futsal Varnsdorf Relich Luboš, Mikolášek Marcel

odběr novinek