Náš soupeř do playoff je Futsal Zlín

Sáloví fotbalisté Zlína si oddechli. Po výhře nad Jilemnicí postoupili do play off Celostátní ligy

zobrazit foto

30.1.2023, 16:20 | vložil: Petr Koseček

Splněno! Sáloví fotbalisté Zlína v Celostátní lize nejdůležitější zápas sezony zvládli.

V sobotu v otrokovické sportovní hale na Štěrkovišti, v letošní nejsilnější sestavě, porazili Jilemnici 5:1. Tím si zajistili postup do vyřazovací části soutěže.

Skóre s jilemnickým celkem načal v 7. minutě Dvořáček. O dvě minuty později přidal druhou branku domácích Chvíla. Ve 14. minutě mužstvo ze Semilska Krausem korigovalo na 2:1. Za necelou minutu se ale do sítě Brádleho trefil Julina a zlínský tým vedl 3:1.

Také ve druhém poločase se domácím dařilo. Ti vývoj střetnutí kontrolovali. Navíc jejich důležitou výhru ještě v závěru střetnutí přikrášlili Kolařík a Slobodian.

,,Dvougólové vedení na začátku zápasu nás uklidnilo. Trefa Krause na 2:1 nás na chvíli přibrzdila. Ovšem brzy jsme se zase dostali do tempa a duel jsme dovedli k pohodovému tříbodovému zisku. V něm jsme podali týmový výkon. Jilemnici jsme přehrávali rychlostí a byli jsme také fyzicky zdatnějším mužstvem,“ pochvaloval si fotbalovou pohodu útočník Zlína Zdeněk Julina.

Ve druhém sobotním souboji zlínský celek podlehl Varnsdorfu 0:2.

V zajímavém zápase první branka padla až v pětatřicáté minutě, o kterou se postaral Peleška. Druhý gól Severočechů vstřelil v předposlední minutě Šolc.

,,Ve vyrovnaném duelu oba týmy čekaly na chyby soupeře. Víc jsme jich udělali my. V útočně laděné partii se ale šance střídaly na obou stranách. Nám se ovšem v koncovce vůbec nedařilo,“ konstatoval Julina.

Po základní části Celostátní ligy skončil Zlín na 7. místě. Ve čtvrtfinále play off se utká s Varnsdorfem.

15. kolo: FUTSAL ZLÍN – SK SICO SC JILEMNICE 5:1 (3:1)

Branky Zlína: Dvořáček, Chvíla, Julina, Kolařík, Slobodian.

16. kolo: FUTSAL ZLÍN – FUTSAL VARNSDORF 0:2 (0:0)

Sestava Zlína: Ondřej Soukeník – Haloda, Klein, Kadrle, Kolařík, Dvořáček, Julina, Zapletal, Kovář, Slobodian, Chvíla. Vedoucí mužstva: Josef Soukeník.

odběr novinek