Hodnocení sobotního turnaje ve Stochově ⚽

Futsal Varnsdorf se vyhoupl do čela celostátní ligy!!!

Náš zástupce v celostátní lize Futsal Varnsdorf si vede více než zdatně. V sedmém kole nejvyšší sálovkářské soutěže vyrazil do Stochova, aby tam změřil síly s Adrií Kladno a Chemcomexem Praha. I když měli Varnsdorfští potíže se sestavou, oba zápasy zvládli a zvláště si cení skalpu nejúspěšnějšího týmu posledních let. I díky tomuto vítězství se Futsal Varnsdorf vyhoupl do čela tabulky a společně s dalším nováčkem PCO Rudolfov pořádně čeří vody celostátní soutěže. Report ze Stochova si vzal na starost trenér Luboš Relich:

Futsalisté Varnsdorfu v rámci sedmého kola CL zajížděli do Stochova na dvojutkání s celky Adria Kladno a průběžným lídrem soutěže Chemcomex Praha. Před odjezdem jsme řešili nenadálé zdravotní absence, kdy jsme museli tři hráče základní sestavy nechat doma. Nakonec jsme tedy odjeli alespoň s šesti hráči do pole. První utkání jsme odehráli s Adrií Kladno. Vyšel nám snový začátek zápasu, kdy po rychlé kombinaci a brejku uklízel dvakrát do brány Kuba Damnitz. Další gól přidal Martin Bulejko. Po třígolovém vedení jsme ale přenechali iniciativu soupeři a ten ještě do přestávky snížil na 1:3. Druhý poločas jsme nezačali dobře a soupeř opět trestal góly na 3:3. My jsme ale nutně potřebovali v tomto zápase naplno bodovat, zvýšili jsme aktivitu a pohyb a podařil se nám dát vítězný gól Martinem Bulejkem. Zápas to byl celkem vyhrocený na fauly, soupeř po červené kartě přišel o svého nejlepšího hráče, my jsme dohrávali skoro deset minut s pěti fauly, kdy každý další náš faul hrozil trestným kopem pro soupeře, ale velmi zodpovědně jsme zápas bez faulu již dohráli.
Druhý zápas na nás čekal domácí velezkušený Chemcomex Praha, kdy tento zápas byl vlastně o první místo v soutěži. Byli jsme si vědomi obrovské zkušenosti soupeře a tak jsme začali opatrně, vycházeli jsme z dobré obrany a spoléhali na rychlé protiútoky, kdy po skvěle sehranému přečíslení dal první gól náš nejlepší hráč Míla Kučera.. Druhý gól vstřelil po kombinaci na jeden dotek Mára Rybář. Potom se projevila zkušenost domácího týmu a svoji kombinační hrou srovnali ještě do poločasu na 2:2. V druhém poločase nám již zjevně ubývaly síly, zvláště, když se zranil Kuba Damnitz a zápas jsme dohrávali s jedním hráčem na střídání. Ale i přesto jsme několikrát dokázali nebezpečně zaútočit a možná s větší rozvahou v zakončení jsme mohli jít do dvougólového vedení. Musím říct, že náš golman měl výborně postavené tyče brány, protože soupeř mu třikrát na ně zazvonil a my měli štěstí, že ty střely neskončili v síti. Po chybné rozehrávce soupeře a rychlém brejku Tadeáš Šolc dokázal strhnout vítězství na naši stranu 3:2. Soupeř zkusil hrát ještě power play, kdy místo brankáře šel do pole další hráč velezkušený Petr Šnídl, ale naši hráči si konec zápasu již pohlídali.
Musím poděkovat hráčům za bojovnost, že si opět sáhli na dno svých sil a dokázali oba zápasy neskutečně uběhat a odvézt si plný počet bodů a navíc i skalp dosavadního lídra CL. Víme, že je to jen taková třešnička na dortu, protože v play off to bude úplně jiná soutěž. Naším cílem před touto soutěží bylo pohybovat se uprostřed tabulky, nyní chceme být do první čtyřky, protože play off budeme začínat doma.
Příští kolo 14.1. máme volno, ale chtěl bych Vás všechny pozvat na domácí utkání 21.1., kdy budeme doma hostit PCO Rudolfov a Bombarďáky Větřní.

Sestava:Langer, Werner, Bulejko, Knitl, Damnitz, Kučera, Rybář,Šolc

Trenéři:Relich, Mikolášek

Vedoucí: Petrásek

odběr novinek