Hodnocení posledního turnaje základní části v Otrokovicích

Futsal Varnsdorf skončil po základní části celostátní ligy na skvělém druhém místě!!

Ač je Futsal Varnsdorf nováčkem celostátní soutěže sálovky, společně s dalším nováčkem PCO Rudolfov pořádně okysličili nejvyšší sálovkářskou soutěž v republice. Borci z jihu Čech základní část ovládli a náš reprezentant ze Šluknovského výběžku jim byl v patách a obsadil skvělé druhé místo. To si Varnsdorfští zajistili v dalekých Otrokovicích a reportáž nám tentokrát poskytl Marcel Mikolášek, který shodou okolností na východě republiky zvládl i roli hrajícího trenéra:

Futsalisté Varnsdorfu si stále žijí svůj sen

Ani odjezd na poslední kolo základní části do Otrokovic se neobešel bez komplikací. V týdnu přišly nějaké omluvenky a na sraz nedorazil nominovaný hráč. Tak jsem se musel obléci do dresu i já.
V prvním zápase nás čekalo severočeské derby s Jilemnicí, které ještě šlo o hodně, aby se dostala do play-off. Byl to festival zahozených šancí a tak poločas skončil 1:1 místo toho, abychom vedli 5:1. Nakonec jsme po brankách Bulejka, Rybáře a Šolce vyhráli 3:1, Jilemnice tak přišla o šanci postoupit do vyřazovacích bojů a sezona pro ni skončila.
Ve druhém zápase nás čekal domácí tým Futsal Zlín. Naše odhodlání a silná vůle ho vyhrát slavila úspěch, proto jsme po brankách Pelešky a Šolce 2:0 vyhráli. Zisk šesti bodů nás posunul na druhé místo, protože pražský Chemcomex zaváhal.
V play-off znovu narazíme na Zlín. První zapas se odehraje 11.2. od 19 hodin ve varnsdorfské sportovní hale, kam vás srdečně všechny zveme. 18.2. pojedeme na odvetu do Zlína. Může nás ale čekat i třetí zápas a to 25.2. od 18:30 hodin opět ve Varnsdorfu.
Sestava:
Langer, Werner, Mikolášek, Svoboda, Peleška, Rybář, Bulejko, Šolc, Damnitz
Trenéři: Relich, Mikolášek
Vedoucí: Petrásek

odběr novinek