V celostátní lize opět využil Futsal Varnsdorf domácího prostředí a je druhý!!!

V celostátní lize opět využil Futsal Varnsdorf domácího prostředí a je druhý!!!

Podruhé za sebou hrál Futsal Varnsdorf v domácí hale a opět toho využil stoprocentně!!! Tentokrát se do role zpravodaje vžil trenér Varnsdorfských Luboš Relich a zde vám přinášíme jeho pohled na právě odehraný turnaj 6. kola celostátní ligy:

Celostátní liga sálové kopané – futsalu vstoupila šestým kolem do druhé poloviny dlouhodobé části, kde domácí futsalisté na své palubovce přivítali celky z Moravské Třebové a Poličky. Oba týmy nám měly co vracet a tak jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého.
Měli jsme malou výhodu, že oba týmy hrály ještě jeden zápas před námi a tak jsme se mohli lépe domluvit s jakou taktikou budeme hrát.
Šakalí hněv Moravská Třebová nakonec přijel se značně oslabeným týmem a i přes famózně chytajícího brankáře nemohla čelit našim útokům. Skóre otevřel již ve čtvrté minutě chytrou střelou Kuba Damnitz, hatrickem se blýskl Míla Kučera a poločas na 5:0 uzavřel gólem Tadeáš Šolc. Do druhého poločasu jsme vstoupili vlažně a umožnili soupeři vstřelit dva góly po našem nedůrazu v brankovišti. Obdržené góly nás ale správně nastartovali k vyšší aktivitě i koncentraci na zápas a góly Bulejka a narozeniny slavícího Jardy Šindeláře jsme utkání dohráli do konečné podoby výsledku 7:3.

V druhém utkání nás čekal VPS Stavoblock Polička, který přijel s takřka kompletní sestavou. Už na pohled jejich značná výšková převaha budila respekt a i předchozí utkání potvrdilo, že nás čeká velmi zkušený a těžký soupeř. Od začátku utkání to byl boj a čekání na chybu. Tu chybu jsme bohužel udělali my a od desáté minuty jsme prohrávali 0:1. Nabádali jsme naše hráče k trpělivosti, že si šance vypracujeme, ale naráželi jsme na výborně chytajícího hostujícího gólmana a skvělou taktiku soupeře, který zkušeně kontroloval hru. O poločase jsme se domluvili, že musíme zvýšit napadání soupeřovi rozehrávky, více držet balon a chodit si pro fauly, protože soupeř často dohrával souboje za hranicí pravidel. Naše zvýšená aktivita a napadání rozehrávky přinesla úspěch ve 30 minutě zápasu, kdy se prosadil Mára Rybář. Posledních deset minut se šance přelévaly na obě strany a oba týmy mohly rozhodnout zápas pro sebe. Naše aktivita a důraz v brankovišti nakonec vyústila v červenou kartu pro hostujícího brankáře, ale paradoxně náhradní brankář chytil všechny naše šance. Když už se zdálo, že je překonán, vždy do střely dokázal něco vložit a naše střelce přiváděl k zoufalství. Už jsme se nějak smiřovali s remízou, protože bod proti takovému silnému soupeři by byla naše malá výhra, ale deset vteřin před koncem jsme ještě rozehrávali roh a neskutečnou střelou z voleje se do šibenice trefil Martin Bulejko. Euforie neměla hranic. Došlo to tak daleko, že i hráči z lavičky a vedoucí týmu vtrhli slavit gól na hřiště, za což jsme byli odměněni několika žlutými kartami. Pokud jsme u žlutých karet, tak zatím nejvíce jich nasbíral vedoucí týmu Marcel Mikolášek, za podobné excesy, kdy sebral míč z hrací plochy, který byl ještě ve hře, vtrhnutí na hřiště v hrací době apod. Je ale vidět, že celý realizační tým neskutečně zápas prožívá je na stejné vlně s hráči.
Pozápase došlo na tradiční děkovačku s diváky, kteří přišli opět ve velkém počtu povzbudit naše kluky i když v televizi byly taháky jako biatlon, nebo zápas o třetí místo na MS ve fotbale. Moc si vážíme podpory našich fanoušků, děkujeme jim moc a slibujeme, že budeme na domácí palubovce hrát futsal, který se jim bude líbit.
Domácích šest bodů nás dostalo na druhou příčku tabulky, jeden bod za Chemcomexem Praha, což je na nováčka v této soutěži neskutečný výkon.
Chtěl bych ještě poděkovat všem hráčům, realizačnímu týmu, fanouškům, recepčním ze sportovní haly, sponzorům za skvělou práci, podporu a důvěru a přeji všem do Nového roku hlavně zdraví a pohody a těším se, že se 21.ledna opět všichni sejdeme na domácí palubovce.

odběr novinek