Národní finále Českého poháru sálové kopané, které se konalo ve Varnsdorfu, nakonec vyhrál ten největší favorit. Ovšem pořádající Varnsdorf předvedl opravdu parádní představení.

Národní finále Českého poháru sálové kopané, které se konalo ve Varnsdorfu, nakonec vyhrál ten největší favorit. Ovšem pořádající Varnsdorf předvedl opravdu parádní představení.

Vítězem se stal tým Chemcomex Praha, který ve finále porazil domácí Varnsdorf 4:3. Na vítězství se ale pořádně nadřel. Pojďme ale pěkně od začátku.

Hned na úvod měli pořadatelé situaci poměrně zkomplikovanou, neboť jihočeský celek z Rudolfova na sever Čech nedorazil a jeho duely byly kontumovány.

V A skupině hrály tedy pouze tři týmy a roli favorita splnil pražský Chemcomex, který nejdříve nasázel Zlínu půltucet branek a poté si poradil i s domácím houževnatým týmem z Varnsdorfu. Varnsdorf pak v divoké přestřelce udolal ligisty ze Zlína a postoupil do semifinále.

Ve skupině B se nejvíce dařilo Deviantům z Českých Budějovic a děčínskému Bumiku. Před branami semifinále zůstal překvapivě ligový celek z Větřní a také severočeský celek Veteráns Želenice. Dva duely v této skupině dokonce skončily nerozhodně a o dalším bodu navíc tak rozhodovaly penalty.

První semifinále přineslo jasnou výhru Chemcomexu nad děčínským Bumikem 5:0. Pražané dorazili do Varnsdorfu ve velmi silné sestavě i s bývalým internacionálem Petrem Šnídlem a také s uzdraveným Miroslavem Rottem. Dvěma trefami se v utkání blýskl Petr Zapletal.

Druhé semifinále mezi domácím Varnsdorfem a Českými Budějovicemi přineslo jedenáct branek, osm žlutých karet a také dvě karty červené. Severočeši nakonec dokráčeli k radosti domácích příznivců k vysoké výhře 9:2. Zápas ozdobily dva hattricku domácích hráčů – Miloslava Kučery a Jaroslava Šindeláře.

Finálové utkání mělo daného favorita v několikanásobném českém mistru. Prognózy však vzaly za své již po jedenácti minutách, kdy se domácí ujali již dvoubrankového vedení. Nejdříve se prosadil Šindelář a po něm Bulejko. Do šaten se tak odcházelo za dvoubrankového vedení domácích futsalistů.

Ve druhé půli zavelel k velkému obratu svojí trefou nestárnoucí Petr Šnídl. Po půlhodině hry Chemcomex otočil vývoj utkání po brankách Fichnera a Zapletala. V závěru přidal čtvrtou branku Pražanů neudržitelný Šnídl. Domácí v samotném závěru korigovali na 3:4. Přesto odehráli s vítězem základní části CL skvělé utkání a nebyli daleko od cenného skalpu.

Národní finále Českého poháru, skupina A: Chemcomex Praha – Futsal Zlín 6:0 B: Výborný 2, Šafář, Zapletal, Bialek, Klimt. Varnsdorf – Rudolfov 5:0 kont., Praha – Varnsdorf 4:2 B: Bialek, Fichtner, Rada, Demyanchuk – Lisý, Peleška. Zlín – Rudolfov 5:0 kont., Rudolfov – Praha 0:5 kont., Varnsdorf – Zlín 5:3 B: Kučera 2, Peleška, Rybář, Bulejko – Julina 2, Kovář.

Skupina B: Bumiko Děčín – Želenice 3:2 Doubek, Vait, Gaher – Demčenko, Kroupa. Větřní – České Budějovice 0:2 B: Staněk 2. Děčín – Větřní 4:4 B: Vait 2, Máša 2 – Vávra 2, Goretki, Mertl. Želenice – České Budějovice 1:3 B: Kroupa – Valta 2, Snížek. České Budějovice – Děčín 0:0. Větřní – Želenice 3:0 B: Sudek 2, Vávra.

Semifinále: Chemcomex Praha – Bumiko Děčín 5:0 B: Zapletal 2, Fichtner, Rott, Šnídl. České Budějovice – Varnsdorf 2:9 B: Bravenec, Kuna – Kučera 3, Šindelář 3, Peleška, Rybář.

Finále: Varnsdorf – Chemcomex Praha 3:4 B: Šindelář, Bulejko, Kučera – Šnídl 2, Fichtner, Zapletal.

Zdroj: https://decinsky.denik.cz/ostatni_region/foto-senzace-byla-blizko-varnsdorf-urval-skvele-druhe-misto-20220205.html

odběr novinek