Hodnocení Českého poháru očima Zlínských futsalistů

Sálovým fotbalistům Zlína se v Českém poháru nedařilo. Ve Varnsdorfu nepostoupili ze základní skupiny

zobrazit foto

Sáloví fotbalisté Zlína ve finálovém turnaji Českého poháru neuspěli. Ve Varnsdorfu v základní skupině obsadili třetí místo a do vyřazovacích duelů nepostoupili. Turnaj byl poznamenán neúčastí jihočeského celku z Rudolfova.

V prvním utkání zlínský tým prohrál jednoznačně s Chemcomexem Praha 0:6.

,,Výsledek neodpovídá průběhu zápasu. V něm jsme byli favorizovaným Pražanům vyrovnaným soupeřem,“ tvrdí Radim Kamenčák, zlínský obránce.

Jeho tým začal duel s chutí a aktivně. Mužstvo z hlavního města ale dalo v 8. minutě Šafářem laciný gól. Vzápětí Pražané skórovali podruhé a to jim definitivně dodalo sebevědomí. Vývoj zbytku střetnutí už si Chemcomex pohlídal.

,,Soupeř měl velmi dobrý přechod do útoku. My jsme si také vypracovali několik slibných příležitostí, ale ani jednu šanci se nám nepodařilo proměnit,“ konstatoval po zápase zklamaný Kamenčák.

Ve druhém souboji Zlín podlehl domácímu Varnsdorfu 3:5.

,,V prvním poločase byli Severočeši lepší a v 15. minutě si vypracovali tříbrankový náskok. Po přestávce se však náš herní projev výrazně změnil. Byli jsme to my, kdo tvořil hru, a ve dvaadvacáté minutě se nám po dvou trefách Juliny podařilo korigovat stav na 3:2. Ovšem hned záhy Rybář vstřelil čtvrtou branku domácích. Za chvíli ještě Kovář upravil stav na 4:3. Poté rozhodčí odpustili domácím jasnou penaltu. A ve zbytku duelu už si Varnsdorf výhru vzít nenechal. Tu jim ještě pojistil v předposlední minutě Bulejko,“ popsal Radim Kamenčák vývoj druhého střetnutí.

,,Neúspěch ve varnsdorfské sportovní hale je ale možná pro nás potřebnou fackou před čtvrtfinálovou sérii v Celostátní lize se Spartou Praha,“ snažil se zlínský bek Kamenčák najít i pozitiva v nevydařeném finálovém turnaji v Českém poháru.

VÝSLEDKY FINÁLOVÉHO TURNAJE ČESKÉHO POHÁRU VE VARNSDORFU 2022:

Skupina A: Chemcomex Praha – Zlín 6:0, Varnsdorf – Rudolfov 5:0 kont., Chemcomex Praha – Varnsdorf 4:2, Zlín – Rudolfov 5:0 kont., Rudolfov – Chencomex Praha 0:5 kont., Varnsdorf – Zlín 5:3 (Julina 2, Kovář).

Pořadí: 1. Chemcomex Praha, 2. Varnsdorf, 3. Zlín, 4. Rudolfov.

Skupina B: Děčín – Želenice 3:2, Větřní – České Budějovice 0:2, Děčín – Větřní 4:4, Želenice – České Budějovice 1:3, České Budějovice – Děčín 0:0, Větřní – Želenice 3:0.

Pořadí: 1. České Budějovice, 2. Děčín, 3. Větřní, 4. Želenice.

Semifinále: Chemcomex Praha – Děčín 5:0, Varnsdorf – České Budějovice 9:2.

Finále: Chemcomex Praha – Varnsdorf 4:3.

Zlín: Jakubčík – Zapletal, Kamenčák, Kovář, Haloda, Kadrle, Jankovič, Chludil, Chvíla, Julina. Hrající kouč: Zdeněk Julina.

Zdroj: Lubomír Hotař

odběr novinek